BooksUkraine.com » Біографії » Тарас Григорович Шевченко 📚 - Українською

Читати біографію - "Тарас Григорович Шевченко"

316
0

0
0
00

На нашому сайті можна безкоштовно читати біографію письменника "Тарас Григорович Шевченко" українською мовою. Наша електронна бібліотека BooksUkraine.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно і без реєстрації.
Бібліотека сучасних українських письменників "BooksUkraine.com"
Поділитися біографією письменника "Тарас Григорович Шевченко" в соціальних мережах: 

Тарас Григорович Шевченко є одним з найвідоміших українських письменників, художників та громадських діячів. Його творчість відіграла важливу роль в формуванні національної свідомості українського народу. У цій статті ми розглянемо біографію Тараса Шевченка та його найвідоміші твори.

Біографія

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Київщині. Він виріс у бідній кріпацькій родині та змушений був працювати на землях поміщика. Однак, він виявив надзвичайний талант в малюванні та письменництві, і його батьки зрозуміли, що він має отримати освіту. Тому вони наважилися віддати Шевченка до знатних людей, які забезпечили йому освіту.

У 1838 році Тарас Шевченко зустрівся з Миколою Васильовичем Гоголем, який став його наставником і другом. Під впливом Гоголя Шевченко почав писати поезії та прозу. У 1840 році він опублікував збірку "Кобзар", яка стала його найвідомішою творчістю. Збірка складалася з поезій, які відображали життя кріпаків та національну боротьбу українського народу.

   

Протягом свого життя Тарас Шевченко був засуджений до каторги та змушений перебувати у вигнанні. Однак, це не завадило йому продовжувати творити. Його творчість вплинула на багатьох письменників та художників, які долучилися до національно-визвольного руху.


Найвідоміші твори автора:                                           

1. Кобзар;

2. Катерина;

3. Назар Стодоля;

4. Марія;

5. Гайдамаки.


 

Тарас Шевченко - український поет, письменник, мисливець, художник і громадський діяч. Шевченко вважається одним із засновників сучасної української літератури і найвизначнішою постаттю українського національного відродження.


 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Тарас Григорович Шевченко», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до біографії "Тарас Григорович Шевченко"