BooksUkraine.com » Блог » Огляд книги "Володар Перстенів", Джон Рональд Руел Толкін 📚 - Українською

"Огляд книги "Володар Перстенів", Джон Рональд Руел Толкін"

82
2

Ми хотіли б запросити вас до нашого блогу BooksUkraine.com. На нашому сайті ви знайдете безліч цікавих статей про українську літературу, культуру та історію. Ми прагнемо підняти свідомість про багату та захоплюючу культуру України, тому кожна наша стаття написана з любов'ю та розумінням до нашої країни.


1
0
+11

В нашій бібліотеці можна безкоштовно читати статті блогу українською мовою . Наша електронна бібліотека BooksUkraine.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС.
Бібліотека сучасних українських письменників "BooksUkraine.com"
Поділитися статтею блогу "Огляд книги "Володар Перстенів", Джон Рональд Руел Толкін" в соціальних мережах: 

Читати книгу - "Володар Перстенів"

Біографія автора

Джон Рональд Руел Толкін - англійський письменник, філолог і університетський викладач, найбільш відомий як автор епічних фентезі-романів "Володар Перстенів". Народився Толкін 3 січня 1892 року в Блумфілді, поблизу Бірмінгема, Англія.

За освітою, Толкін був філологом і спеціалістом у знанні мов. Він вивчався в Оксфордському університеті, де пізніше став професором англійської мови і літератури.

Однак найбільшу популярність і визнання принесло Толкіну саме письменництво. Його найвідоміший твір - "Володар Перстенів", був створений у період між 1937 і 1949 роками. Ця трилогія, що складається з книг "Хранителі перстня", "Дві вежі" та "Повернення короля", стала класикою фентезі та однією з найбільш продаваних книг у всьому світі. Вона не лише захопила мільйони читачів, але й стала основою для створення культових фільмів та ігор.

Окрім "Володаря Перстенів", Толкін також писав вірші, оповідання, наукові статті та есе. Він був великим майстром створення міфологічних світів та розробки мов, зокрема ельфійської мови - квеня. 

Джон Рональд Руел Толкін помер 2 вересня 1973 року в Оксфорді, Англія. Його спадок в літературі і мистецтві живе й досі, впливаючи на нові покоління письменників та читачів по всьому світу.

"Володар Перстенів" - це епічна фентезі-трилогія, написана видатним англійським письменником Джоном Рональдом Руелем Толкіном. Ця книга стала справжнім шедевром у світовій літературі і завоювала мільйони шанувальників по всьому світу.

Сюжет

"Володар Перстенів" розповідає про захопливі події в уявному світі Середзем'я, де живуть різні раси і створіння, такі як люди, ельфи, гноми, хоббіти та інші. Основна історія обертається навколо великого кільця влади, яке створено самим Володарем Сауроном для підкорення світу. Головні герої - Фродо Бегінс, Сам, Гендальф, Арагорн і багато інших - вступають у відважну і небезпечну подорож, щоб знищити кільце та перемогти зло.

Світ та Персонажі

Середзем'я, яке Толкін створив, наповнене багатством історії, міфології та культури. Кожна раса має свою унікальну історію та традиції, а персонажі виявляються живими й неповторними. Вони мають свої міцні та слабкі сторони, що робить їх вірогідними та цікавими для читача.

Важливість тем

"Володар Перстенів" не лише захоплює своїм сюжетом і персонажами, але і піднімає важливі теми, такі як дружба, відданість, мужність, жертовність і боротьба зі злом. Книга залишає глибокий слід у серцях читачів і заохочує їх роздумувати про значення добра та зла у світі.

Заключення

"Володар Перстенів" - це книга, яка завоювала мільйони сердець по всьому світу. Вона залишається однією з найвпливовіших творів у світовій літературі, викликаючи захоплення та відчуття магії у кожного, хто відчиняє її сторінки. Читати "Володар Перстенів" - це справжнє пригода, яка залишиться з вами назавжди.

Відомі роботи Джона Рональда Руел Толкіна:

"Гобіт, або Туди і звідти";

"Гобіт, або Мандрівка за Імлисті гори";

"Сказання з Небезпечного Королівства";

"Сказання про дітей Гуріна";

"Сильмариліон" та ін.

 Магічний світ на сайті BooksUkraine.com

Поглибтеся у магічний світ "Володаря Перстенів" разом з нами на сайті BooksUkraine.com! Ця захоплююча епічна фентезі-трилогія Дж. Р. Р. Толкіна зачарує вас своїми неймовірними пригодами, неперевершеними персонажами та складною сюжетною лінією.

Чи мріяли ви зануритися у світ магії та пригод разом із Фродо, Гендальфом та Самом? Тепер у вас є велика можливість це зробити, просто відвідайте BooksUkraine.com і отримайте безкоштовний доступ до всієї магії "Володаря Перстенів" в будь-який зручний час..

Читайте "Володаря Перстенів" онлайн на нашому сайті, насолоджуйтеся кожним словом і кожним витоком сюжету. Дозвольте собі зануритися у світ, де добро перемагає зло, дружба є найважливішим скарбом, а пригоди чекають на кожному кроці.

Не пропустіть цю неповторну можливість відкрити для себе один із найвидатніших творів у світовій літературі. Завітайте на BooksUkraine.com вже сьогодні та відчуйте силу магії "Володаря Перстенів" разом з нами!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Огляд книги "Володар Перстенів", Джон Рональд Руел Толкін», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (2) до статті блогу "Огляд книги "Володар Перстенів", Джон Рональд Руел Толкін"
Саша
Саша 4 березня 2024 13:29

Добре, що є можливість читати класику українською мовою 👍

Ангеліна
Ангеліна 25 квітня 2024 23:12

Дякую за чудову статтю. І можливість читати відомі шедеври українською мовою