BooksUkraine.com » Блог » Лис Микита, Іван Франко 📚 - Українською

"Лис Микита, Іван Франко"

141
0

Ми хотіли б запросити вас до нашого блогу BooksUkraine.com. Тут ви знайдете безліч цікавих статей про українську літературу, культуру та історію. Ми прагнемо підняти свідомість про багату та захоплюючу культуру України, тому кожна наша стаття написана з любов'ю та розумінням до нашої країни.


0
0
00

В нашій бібліотеці можна безкоштовно читати статті, огляди книг, характеристики героїв українською мовою. Сайт BooksUkraine.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС.
Бібліотека сучасних українських письменників "BooksUkraine.com"
Поділитися статтею блогу "Лис Микита, Іван Франко" в соціальних мережах: 

"Лис Микита" - це чудова повість, яку написав видатний український письменник Іван Якович Франко. Це одна з його найбільш популярних творів, яка досі не втратила своєї актуальності та популярності серед читачів.

лис микита читати

Повість розповідає історію жорстокого та злиденного бідняка Микити, який живе в маленькому селі на заході України. Ще змалечку Микита любив допомагати батькові на хутірських роботах, і він виявився дуже працьовитим та винахідливим. Коли він виріс, то пішов до міста на роботу. Але він дуже швидко зрозумів, що міська праця не для нього, і повернувся назад на хутір до своєї родини.

 В один прекрасний день Микита вирішив, що він стане великим торговцем. І він почав займатися торгівлею лисячими шкурами. Але через свою жадібність та недбалість, він допустив помилку, яка призвела до його банкрутства. Але Микита не знав, що йому робити далі, і він дуже засмутився.


В цей час Микиту відвідав Лис, який пообіцяв йому допомогти вирватися зі скрути. Лис научив Микиту багатьом хитрощам та підступам, які допомогли йому знову стати багатим та знайти своє місце в житті.

 "Лис Микита" - це багатопланова історія про суспільство, справедливість, бідність та насильство. Франко вдало поєднав в ній реалістичний опис української глибинки з філософськими міркуваннями та моральними дилемами головного героя.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Лис Микита, Іван Франко», після закриття браузера.

Подібні статті блогу «Лис Микита, Іван Франко» Блог:


Коментарі та відгуки (0) до статті блогу "Лис Микита, Іван Франко"